Włoskie fettuccine z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie fettuccine z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

6 sztuk

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij w cienkie paski. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę, a pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystko podsmaż na maśle* i duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Dopraw.

Krok 3

Makaron rozłóż na talerze, polej sosem pomidorowym, posyp startym parmezanem i udekoruj zieleniną. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej