
Składniki
60 dekagramów
20 dekagramów
3 sztuki
2 łyżki
1 gram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek umyć jabłka i odmrozić jagody. Potem jabłka obrać, wyciąć środek z nasionami i pokroić w kostkę jabłko.
Krok 2
Do jabłek należy dodać jagody, goździki, skórkę pomarańczową, cukier i sok pomarańczowy (wyciśnięty z połowy pomarańczy).
Krok 3
Wszystko wrzucić do garnka z wrzącą wodą (6 szklanek wody), a potem gotować przez 15 minut. Po 15 minutach odłożyć zupę i czekać, aż trochę ostygnie
Krok 4
Potem zupę zmiksować lub przetrzeć przez sitko, ale najpierw należy usunąć goździki. I znowu wszystko przez chwilkę gotować.
Krok 5
Następnie mąkę zmieszać z kilkoma łyżkami wody, dodać to do zupy. Wszystko gotować i cały czas mieszać, aż zupa zgęstnieje.
Krok 6
Zupę należy doprawić do smaku. Na koniec podać z makaronem (makaron według własnych upodobań).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej