Wyborne babeczki z jajkami przepiórek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyborne babeczki z jajkami przepiórek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

2 sztuki

8 sztuk

8 sztuk

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Oprósz przyprawami i startą skórką z pomarańczy i podsmaż na roztopionej łyżce masła. Zdejmij z patelni.

Krok 2

Szalotkę obierz, posiekaj i zeszklij na pozostałej części masła. Zmiksuj razem z wątróbką, żółtkiem i bitą śmietaną.

Krok 3

Z kromek chleba wytnij dużym kubkiem lub pucharkiem 8 krążków i zrumień na tłuszczu pozostałym po smażeniu.

Krok 4

Pomarańcze obierz, pokrój na osiem plasterków, ułóż po jednym talarku na przypieczonej na złoto grzance. Masę wątróbką przełóż do szprycy i wyciśnij na plasterkach pomarańczy ozdobne rozety.

Krok 5

Na środku każdej ułóż ugotowane wcześniej na twardo, obrane ze skorupek jajka przepiórcze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyborne babeczki z jajkami przepiórek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej