
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.
Krok 3
Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.
Krok 4
Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.
Krok 5
Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej