
Składniki
3 pęczki
16 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
7 sztuk
3 łyżki
50 gramów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz oliwą z oliwek.
Krok 2
Duże pomidory pokrój w ósemki, natomiast koktajlowe pomidorki na połówki. Mozzarellę pokrój w niewielką kostkę.
Krok 3
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
Krok 4
Liście szpinaku oraz pokrojone pomidory i ser rozłóż dekoracyjnie na 4 talerzach. Wszystkie porcje skrop przygotowanym sosem.
Krok 5
Na każdą porcję sałatki połóż po 3-4 pierożki ravioli. Wierzch posyp startym parmezanem. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka
Przepis na włoską sałatkę może okazać się niezastąpiony, kiedy planujesz przyjęcie lub kolację ze znajomymi. Bazą przekąski są ravioli, czyli klasyczne włoskie pierożki w kształcie niewielkich kwadratów. Dostępne są z różnymi nadzieniami – mięsnymi, warzywnymi (najczęściej szpinakowymi) lub z dodatkiem wyrazistej ricotty. Wybierz swoją ulubioną wersję, ugotuj, a następnie ułóż na liściach młodego szpinaku, kawałkach mozzarelli, pokrojonych w ósemki pomidorach oraz połówkach pomidorków koktajlowych. Tak przygotowaną kompozycję polej delikatnie włoskim sosem sałatkowym wymieszanym z wodą i oliwą. Sałatkę podawaj solo lub z chrupiącą bagietką podgrzaną w piekarniku – pieczywo warto przed upieczeniem skropić odrobiną oliwy wymieszanej z czosnkiem, co sprawi, że zyska ono intensywny smak. Przyrządź wyśmienitą sałatkę inspirowaną kuchnią włoską, a swoją opinią podziel się w komentarzu powyżej. Mamy nadzieję, że przygotowywanie smacznych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.