Wyśmienite śledzie w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite śledzie w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

0.7 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 40 minut.

Krok 2

Mleko, mąkę i jajko zagnieć na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dopraw przyprawami.

Krok 3

Maczaj kawałki ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite śledzie w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej