
Składniki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 litra
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .
Krok 2
Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .
Krok 3
Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
Krok 4
Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.
Krok 5
Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej