
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.
Krok 3
Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.
Krok 4
Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej