Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalać1/2 szklanki gorącej wody.

Krok 2

Kurczaka pokroiś w kostkę, doprawić naturalną przyprawą do kurczaka pikantną i zmieszać z 2 łyżami oleju. Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. dodać pierś z kurczaka.

Krok 3

Pomidor, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę, dodać do mięsa. doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą i dusić do miękkości. Ostudzić. Dodać kuskus i jajko, wymieszać.

Krok 4

Papryki przekroić na pól, wyjąć nasiona. posolić. Przełożyć farsz. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, podlać wodą. Piec 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej