
Składniki
500 gramów
250 gramów
null
2 szklanki
null
1 pęczek
4 sztuki
1 pęczek
100 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Jabłka obierz, pokrój w plastry i dodaj do usmażonej cebuli, przypraw i duś przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 3
Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry, włóż do naczynia żaroodpornego, na nie połóż cebulę i jabłka.
Krok 4
Podsmaż słoninę, dodaj do zapiekanki.
Krok 5
Zioła posiekaj i posyp wierzch dania.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej