Zapiekanka z muszelek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z muszelek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 mililitrów

2 łyżki

40 gramów

100 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

W rondlu rozpuść masło i wymieszaj z mąką, a następnie wlej mleko rozcieńczone wodą. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 3

Posyp 4 łyżkami utartego sera.

Krok 4

Wsyp ugotowany makaron, wymieszaj i włóż do naczynia do zapiekania. Posyp pozostałym serem. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z muszelek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej