Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Krok 2

Na patelni podsmażyć cebulę.

Krok 3

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli.

Krok 4

Dodać serek topiony.

Krok 5

Doprawić przyprawą do smaku.

Krok 6

Dodać śmietanę.

Krok 7

Makaron polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej