Makaron z anchois – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny makaron z filecikami anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.

Krok 3

W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.

Krok 4

Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej