Ryba po leningradzku - z kaszą gryczaną: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba leningradzka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

98

heart
378 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

874 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1330 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

5 łyżek

2 sztuki

1.5 szklanki

70 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.

Ryba leningradzka - Krok 1

Krok 2

Cebule poszatkuj i usmaż na tym samym tłuszczu.

Ryba leningradzka - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj. Ułóż na niej rybę, cebulę, posyp startym serem. Polej roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem i zapiekaj razem w piekarniku przez 10 minut. Danie przybierz posiekaną zieleniną.

Ryba leningradzka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po marynarsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba leningradzkaRyba leningradzka

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.