Pstrąg smażony panierowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

40 gramów

40 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz. Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej