
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz z łupin.
Krok 2
Zetrzyj na tarce lub zmiel, wymieszaj z mąką kukurydzianą, żółtkiem i pokrojonym w kostkę serkiem topionym.
Krok 3
Dopraw do smaku i zagnieć składniki na jednolitą, gładką masę.
Krok 4
Formuj małe kuleczki i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaczane kulki podawaj razem z guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej