Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.

Krok 3

Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żur wigilijny z grzybami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej