Zupa cytrynowa z kurczakiem - z filetem i ryżem | Przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i cytryny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
176 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion, a następnie wrzuć kawałki pokrojonego kurczaka. Gotuj około 15 minut.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i gotuj przez następne 15 minut. Ostudź.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 2

Krok 3

Ubij jajka trzepaczką, dodaj sok z cytryn, 6 łyżek gorącej zupy i wszystko razem ubijaj.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 3

Krok 4

Powoli wlej składniki do garnka z bulionem – podgrzej aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej