Kurczę smażone po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę smażone po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

5 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, podziel na pół, odetnij nóżki i zbij mocno tłuczkiem.

Krok 2

Posól, skrop sokiem z cytryny, oliwą i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 3

Połówki kurczaków zanurz w rozbitych jajkach, obtocz bułką tartą i usmaż na gorącym oleju. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej