Pakora z kalafiora - przepis na chrupiącą przekąskę | Przepisy.pl pixel

Pakory z kalafiora i oliwek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Na wykałaczki nadziej kawałek kalafiora, papryki i oliwkę.

Krok 3

Mąki wymieszaj razem curry, słodką papryką i przyprawą Delikat.

Krok 5

W rondlu rozgrzej litr oleju, warzywa nadziane na wykałaczki maczaj w cieście i wrzucaj do rondla. W trakcie smażenia mieszaj.

Krok 6

Wyciągnij, gdy będą miały złoty kolor, odsącz i podawaj.

Krok 4

Dodaj również proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Stopniowo dolewaj wodę i miksuj, tak aby wyszło gęste ciasto naleśnikowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej