
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
4 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
20 dekagramów
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Zalać w garnku wodą. Kurki umyć , osuszyć - większe przekroić na pół i smażyć na rozgrzanym maśle aż odparuje sok jaki wydzielą. W tym czasie pokroić w pół ,,piórka "cebulę i dorzucić ją do kurek. Smażyć razem 5 minut mieszając. Przełożyć do garnka z ziemniakami. Wsypać połowę koperku, wrzucić bulion grzybowy . Zalać wodą i gotować 45 minut na średnim gazie. Rozrobić zupę kurkową w zimnej wodzie i wlać do zupy . Gotować jeszcze 10 minut. Dodać śmietankę . Doprawić do smaku Delikatem i pieprzem. Zagęścić zasmażką błyskawiczną białą . Podawać posypaną resztą koperku.
Krok 2
* Można użyć mrożonych duszonych na maśle .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej