
Składniki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj wode dodaj rosołki
Krok 2
na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw
Krok 3
do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw
Krok 4
następnie zagotuj
Krok 5
zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym
Krok 6
na patelni rozgrzej olej
Krok 7
chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki
Krok 8
na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej