Zupa z ogórka i serka topionego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z ogórka i serka topionego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

400 gramów

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gotującej się wody włóż kostki Rosół drobiowo-wołowy Knorr i mieszaj do rozpuszczenia. Po zagotowaniu odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Ogórka, serki topione, śmietanę kremówkę oraz natkę pietruszki zmiksuj na największych obrotach. Dodaj pieprz i do smaku.

Krok 3

Uzyskaną masę zmiksuj ponownie z wywarem z kostki rosołowej (jeśli zupa jest zbyt rzadka, dodaj śmietanę lub jogurt naturalny). Przed podaniem udekoruj zupę natką pietruszki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Rada: Dla urozmaicenia możesz dodać mango lub melona.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej