
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
6 sztuk
1 łyżka
1.5 litra
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.
Krok 2
Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 3
Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej