Zupa zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

6 sztuk

1 łyżka

1.5 litra

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 3

Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tartaletki ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej