Udka kurczaka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka ze śliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Śliwki dokładnie umyj, ale nie zdejmuj z nich skórki, ani nie usuwaj pestek.

Krok 3

Usmaż udka kurczaka na patelnii. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Ułóż śliwki na około udek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej