Acar ketimoen - na skróty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Acar ketimoen - na skróty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obciąć końcówki z umytych ogórków. Zetrzeć je na tarce do mizerii. Lekko posolić .Zostawić w misce na 15 minut. Zlać sok . Zagotować wodę z olejem , sosem sałatkowym , szczyptą cukru.

Krok 2

Gorącą zalewą zalać ogórki . Zamieszać i zostawić na 15 minut .Odcedzić . Doprawić grubo mielonym pieprzem do smaku . Podawać do dań z kuchni indonezyjskiej .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ćwikła
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej