Ajran przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ajran

Autor: trash

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

340 gramów

0.5 łyżeczki

340 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera dodać jogurt oraz taką samą ilość wody.

Krok 2

Następnie dodać ząbek czosnku ugnieciony w moździerzu, sól i łyżeczkę suszonej mięty.

Krok 3

Gotowy napój podawać z listkiem świeżej mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej