Ananasowo- orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowo- orzeszkowy kurczak

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Posolić i posypać papryką.

Krok 2

W woku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i obsmażyć na rumiano. Dorzucić pokrojonego w pół plasterki pora. Smażyć dalej mieszając przez 2 minuty. Ananas pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka .Podlać syropem od ananasa i mlekiem kokosowym . Zagotować. Dodać fix i dobrze wymieszać. Ogrzewać kilka minut aż zgęstnieje. Doprawić białym pieprzem mielonym.

Krok 3

Podawać z ryżem gotowanym na bulionie posypane natka kolendry lub pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej