Łazanki po chłopsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki po chłopsku

Autor: Kamil Świdziński

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój białą kapustę na kawałki podobne do łazanek. Dodaj kapustę do garnka, zalej zimną wodą, tak by pokryła całą kapustę. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj, aż kapusta będzie miękka.

Krok 2

Ugotuj łazanki al dente. Można lekko posolić wodę.

Krok 3

W głębokim rondelku rozgrzej olej, następnie dodaj posiekaną paprykę i cebulę. Jak tylko warzywa będą miękkie dodaj pokrojoną kiełbasę i boczek.

Krok 4

Kapustę (bez wody) i makaron (odcedzony) wrzuć do rondelka. Całość mieszaj i dopraw pieprzem i solą. Na samym końcu dodaj przecier pomidorowy i wszystko wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej