łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować" al dente". Cebulę kroimy w drobną kostkę, dorzucamy pokrojony czosnek i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, sparzony pokrojony szpinak.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem ok. 6-7 minut, dodajemy śmietankę,doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku,posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Makaron polewamy sosem.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej