Łazanki z białą kapustą i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
550 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

883 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

250 gramów

1 łyżka

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łazanki z białą kapustą i kiełbasą Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Kwintesencja polskiej sztuki kulinarnej. Łazanki z białą kapustą i kiełbasą smakują wyśmienicie o każdej porze. Możesz je przygotować zarówno na obiad, jak i kolację. To popularne danie jest nie tylko pyszne, ale zaskakująco proste w przygotowaniu. Młodą kapustę, pieczarki i suszoną kiełbasę pokrój, a następnie dodaj do lekko podgotowanego makaronu do łazanek. W garnku, w którym będziesz go gotowała pozostaw nieco wody. Po dodaniu kolejnych składników dania wytworzy się z niego pyszny sos. Pod koniec wspólnego duszenia warzyw, kiełbasy i makaronu dodaj do nich odrobinę margaryny, która nada potrawie aksamitnej konsystencji. Jeżeli chcesz jeszcze bardziej wzmocnić smak łazanek wrzuć do nich niewielką ilość suszonych leśnych grzybów. Łazanki podawane na gorąco lub na zimno smakują równie wybornie. Smacznego!