Apetyczne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

6 sztuk

null

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.

Krok 3

Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej