Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
null
2 sztuki
null
3 sztuki
null
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy oprósz posiekanym czosnkiem i ułóż na filetach cytrynę posiekaną w cienkie plasterki i płatki masła.
Krok 3
Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej