Ryba morska z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba morska z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki, obłóż nią filety, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.

Krok 2

Filety wyciągnij, oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.

Krok 3

Jabłka obierz, przekrój na połowy, usuń wnętrza nasienne i obtocz w majeranku.

Krok 4

Banany również obierz i przekrój na połowę.

Krok 5

Filety skrop oliwą i ułóż wraz z owocami na grillu. Gdy ryby będą gotowe wyłóż je na talerze, a na nich ułóż owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej