
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w krążki, obłóż nią filety, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Filety wyciągnij, oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
Krok 3
Jabłka obierz, przekrój na połowy, usuń wnętrza nasienne i obtocz w majeranku.
Krok 4
Banany również obierz i przekrój na połowę.
Krok 5
Filety skrop oliwą i ułóż wraz z owocami na grillu. Gdy ryby będą gotowe wyłóż je na talerze, a na nich ułóż owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej