Aromatyczne bakłażany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyj, odetnij oba końce i potnij w plastry. Odstaw na 30 minut do momentu aż puści sok, osusz, skrop oliwą i oprósz posiekanymi ziołami.

Krok 2

Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej