Aromatyczny sos z owczego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sos z owczego sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

150 mililitrów

null

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek posiekaj czosnek i mięte.

Krok 2

Ser zmiksuj razem z drobno posiekanym czosnkiem i śmietaną.

Krok 3

Dodaj odrobinę oleju, wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku i przelej do sosjerki.

Krok 4

Na wierzch dodaj posiekaną mięte i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej