Dip kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip kokosowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dip kokosowy - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe zalej ciepłym bulionem, a następnie zostaw do ostygnięcia.

Dip kokosowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj z olejem, orzechami, pieprzem. Schłódź i podawaj.

Dip kokosowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip kokosowyDip kokosowy

Wykorzystaj słodkie wiórki kokosowe oraz orzechy włoskie do przyrządzenia oryginalnego kremowego dipu. Dzięki swojemu subtelnemu smakowi będzie znakomicie komponował się z wieloma przekąskami. Ciekawą propozycją będzie podanie go jako dodatek do deski serów. Dip może także posłużyć do maczania pieczonych warzyw pokrojonych w słupki, takich jak: marchewka, batat, pietruszka czy pasternak. Sprawdzi się też w połączeniu z krakersami lub drożdżowymi paluszkami grissini. Pierwszym krokiem do przygotowania dipu jest rozpuszczenie kostki bulionowej we wrzącej wodzie. Powstałym w ten sposób wywarem zalej wiórki kokosowe i odstaw do momentu, aż ostygną i zmiękną. Następnie za pomocą blendera ręcznego zmiksuj je z posiekanymi orzechami włoskimi, olejem oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Spróbuj użyć oleju orzechowego – dzięki niemu smak dipu będzie intensywniejszy. Dip kokosowy należy dobrze schłodzić przed podaniem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie oryginalnych dodatków do potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.