Burger z plackiem ziemniaczanym - hamburger | Przepisy.pl pixel

Burger warzywno-ziemniaczany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
291 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

30 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj sól, pieprz do smaku, mąkę i jajko. Z puree uformuj placki i usmaż placki na patelni.

Krok 2

Włóż cukinię, szparagi, pieczarki, paprykę i pomidory do naczynia żaroodpornego, posyp solą wędzoną, skrop oliwą z oliwek i piecz w 150 stopniach przez 30 minut.

Krok 3

Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj orzechy i ostudź.

Krok 4

Bułki posmaruj majonezem Hellmann's. Na bułce ułóż placki i pieczone warzywa. Posyp kruszonymi orzechami i przykryj górną częścią bułki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

32

Opinie o przepisie

  • Teres Sima

    Teres Sima , 11.11.2016

    przepisy.pl wyglada pycha , wielkie dzięki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.11.2016

    Tereso, na naszej stronie znajdziesz wiele przepisów na szarlotkę, szczególnie polecamy ten przepis - www.przepisy.pl/przepis/szarlotka-z-rodzynkami-11632. Pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Dąb

    Urszula Dąb , 11.11.2016

    Zjem kotleta i ziemniaki i jestem najedzona przez pół dnia...Zjem jarski obiad i za godzinę znów głodna...Wybieram pierwsze ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teres Sima

    Teres Sima , 11.11.2016

    Szukam jakiś przepis na " szarlotkę "

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.11.2016

    Alicjo, dobrym sposobem jest wetknięcie w burgera drewnianego szpikulca, takiego jak do szaszłyków. Dzięki temu kanapkę będzie łatwiej zjeść :). Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zalewska

    Alicja Zalewska , 11.11.2016

    jaką trzeba mieć szczękę by nie spadła z zawiasów przy jedzeniu takiej kanapki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 22.09.2016

    Porażka...za dużo składników.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Tomczak

    Mariusz Tomczak , 22.09.2016

    Oczywiście że muszę. Bez tego nie przeżyje ani godziny dłużej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Carzasty

    Tomek Carzasty , 03.09.2016

    A do tego piwo bezalkoholowe i papieros elektroniczny...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 03.09.2016

    Jasne ze tak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Kozielska

    Grazyna Kozielska , 02.09.2016

    Na wieczor bylo to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska , 11.04.2016

    Nie przepadam za burgerami i od tego tylek rosnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Włodarczyk

    Barbara Włodarczyk , 11.04.2016

    No drogie Panie jak to ugryzc,zawiaski moga nie wytrzymac no ale kto lubi smacznego,pozdrawiam moje znajome

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Iżak

    Urszula Iżak , 11.04.2016

    Na pewno to lekkie warzywne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil Misiek

    Kamil Misiek , 11.04.2016

    To nie to samo co z grila xd

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera , 11.04.2016

    krysiu i kamila czuje się zaproszony ale warzywny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mazur

    Ryszard Mazur , 11.04.2016

    Ludzie tego nie jedzą :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Lewap

    Paweł Lewap , 11.04.2016

    Tylko po co ten majonez?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jęczalik

    Anna Jęczalik , 11.04.2016

    TO PO POLSKU CHYBA KANAPKA??? CZY NIE???... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donna Jur

    Donna Jur , 11.04.2016

    Prezentacja piękna,ale poproszę o nóż i widelec!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rodzewicz

    Ewa Rodzewicz , 11.04.2016

    mniamć :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Schauer

    Mariusz Schauer , 11.04.2016

    Wystarczy wywalić bułkę i jest o-k

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emily Pod

    Emily Pod , 11.04.2016

    Sławomir Kawalec :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kukowska-Sokołowska

    Anna Kukowska-Sokołowska , 11.04.2016

    To jest to co lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Olszewska-Podyma

    Dorota Olszewska-Podyma , 11.04.2016

    Co prawda to prawda, jedzenie burgera nie jest estetyczne.Szczęka też może wypaść z zawiasów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donna Jur

    Donna Jur , 11.04.2016

    Praktyka! Cierpliwości!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zawadzki

    Jerzy Zawadzki , 11.04.2016

    "Czeba" bylo podwinac rękawy i...nie tylko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kuklinska

    Krystyna Kuklinska , 11.04.2016

    Ewa Majtyka nie jest zwolenniczka zadnych burgerow i tego rodzaju cudactw .Ona zdrowo sie odzywia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Stepanoff

    Bożena Stepanoff , 11.04.2016

    Ziemniak to warzywo ,oczywiście!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Dusza

    Wiktoria Dusza , 11.04.2016

    Ktoś mi odpowie czy ziemniak nalezy do warzyw, jarzyn czy jakiś innych stworów, warzywno-ziemniaczany brzmi dla mnie jak masłowo-maślany.Tak sobie rozmyślam.....

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger warzywno-ziemniaczany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cymes z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger warzywno-ziemniaczanyBurger warzywno-ziemniaczany

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj sól, pieprz do smaku, mąkę i jajko. Z puree uformuj placki i usmaż placki na patelni.