
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki pinii upraż na patelni. Marchewkę zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2
Połowę orzeszków, marchewkę, śmietankę, miód, sok z cytryny, pieprz i skruszoną Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr zmiksuj.

Krok 3
Następnie wymieszaj z majonezem i pozostałymi orzeszkami pinii. Schłódź.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip marchewkowy
Dip marchewkowy? Jeśli jeszcze nie miałaś okazji go skosztować, koniecznie wypróbuj ten przepis. Dip ma delikatny, a jednocześnie zdecydowany smak, dzięki orzeszkom piniowym. Rzadko używamy ich w kuchni, a szkoda, bo potrafią diametralnie zmienić smak potrawy. I to na lepsze, oczywiście. Dip przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy, że marchewkę zetrzesz na tarce o małych oczkach i wymieszasz ze śmietanką, która stanowi podstawę sosu. Dodaj resztę składników – wcześniej uprażone orzechy, miód i przyprawy. Dokładnie wymieszaj dip i obserwuj jak wspaniale zabarwia się pomarańczowym kolorem od marchewki. Żeby był gęstszy, możesz dodać majonez lub jogurt naturalny. Dzięki temu, sos nie będzie skapywał z przekąsek. Serwuj go do pokojonych w słupki warzyw, krakersów, chipsów, paluszków lub grissini. Smacznego!