Dip miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip miętowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
134 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

50 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miętę i pietruszkę posiekaj. Orzechy laskowe utłucz w moździerzu lub posiekaj.

Dip miętowy - Krok 1

Krok 2

Jogurt zmiksuj z miętą, orzechami, cukrem i sokiem z cytryny.

Dip miętowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw Przyprawą Knorr i natką pietruszki. Następnie schłódź.

Dip miętowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip jajeczny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip miętowyDip miętowy

Miętowy dip to wspaniale orzeźwiająca propozycja na małe przyjęcie i spotkanie przy grillu. Pasuje idealnie do pieczonych mięs i szaszłyków i na pewno wszystkim zasmakuje. Dipy goszczą na naszych stołach coraz częściej. Nic dziwnego – można wykonać je praktycznie ze wszystkiego, co posiadasz w kuchni. W dodatku zajmuje to dosłownie kilka minut. Dip miętowy smakuje wybornie zarówno z warzywami, jak i do suchych przekąsek. Mogą być także pastą do kanapek na śniadanie lub kolację. W tej wersji sosu świeże zioła nadają dipowi niezwykłego aromatu, a w połączeniu z orzechami – chrupkości. Posiekaj listki świeżej mięty i orzechy, żeby uwolniły swój smak, a następnie zmieszaj z jogurtem naturalnym. Jeśli wolisz, żeby dip był gęstszy możesz użyć twarożku, który sprawi, że konsystencja będzie dużo bardziej zwarta. Przed podaniem schłodź dip w lodówce – mięta za zimno zawsze smakuje najlepiej.