
Składniki
1 sztuka
60 gramów
null
1 szklanka
null
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj dokładnie, zalej wodą i odstaw na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin.
Krok 2
Po tym czasie ugotuj je w tej samej wodzie do momentu gdy zmiękną.
Krok 3
Po 20 minutach dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ćwiartki cebuli.
Krok 4
Przecedź przez sito, grzyby pokrój i włóż z powrotem do zupy.
Krok 5
Podbij śmietaną i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej