Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami
łatwe
350 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
10 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.

Krok 2
Mięso oczyść z błon, następnie natnij wzdłuż do połowy i rozłóż, jak książkę. Rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Oprósz przyprawą do mięs.

Krok 3
Przygotowaną kaszę rozłóż na płat mięsa i zroluj ściśle. Roladę zawiń w aluminiową folię, obsmaż w takiej postaci na rozgrzanej patelni, a następie upiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25 minut.

Krok 4
Pieczarki pokrój w „ósemki”, a cukinię w grube pół plastry. Warzywa przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, wlej 400 ml wody i zagotuj. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 5
Upieczone mięso pokrój w 2 cm kawałki i podawaj wraz z warzywnym gulaszem.


Dobra rada:
Aby wzbogacić to danie, roladę przed zawinięciem w folię owiń jeszcze kilkoma plastrami wędzonego boczku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej