Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

350 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, następnie natnij wzdłuż do połowy i rozłóż, jak książkę. Rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Oprósz przyprawą do mięs.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 2

Krok 3

Przygotowaną kaszę rozłóż na płat mięsa i zroluj ściśle. Roladę zawiń w aluminiową folię, obsmaż w takiej postaci na rozgrzanej patelni, a następie upiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 3

Krok 4

Pieczarki pokrój w „ósemki”, a cukinię w grube pół plastry. Warzywa przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, wlej 400 ml wody i zagotuj. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 4

Krok 5

Upieczone mięso pokrój w 2 cm kawałki i podawaj wraz z warzywnym gulaszem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić to danie, roladę przed zawinięciem w folię owiń jeszcze kilkoma plastrami wędzonego boczku.

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Sygit

    Maciej Sygit , 05.06.2018

    Wspaniała! Właśnie czegoś takiego szukałam. Ja dodałam do gulaszu jeszcze cebulkę, bo miałam taką piękną młodą. Dzięki wielkie!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołamiPolędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.