
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
80 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę i szczypior pokrój w drobną kostkę, czosnek rozetrzyj na miazgę, wyciśnij sok z cytryny.

Krok 2
Mięso z kraba odciśnij z zalewy, przełóż do miski, dodaj przyprawę Cajun Knorr, sól, jajko, bułkę tartą i połowę szczypioru. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.

Krok 3
Placki smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu, po ok. 3 minuty z każdej strony.

Krok 4
Pozostały szczypior, sok z cytryny i pieprz połącz z kwaśną śmietaną. Gotowe placki krabowe podawaj z łyżką kwaśnej śmietany.


Dobra rada:
Jeśli masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj więcej bułki tartej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki krabowe w stylu nowoorleańskim
Kuchnia kreolska określana jest często jako kosmopolityczna. Widoczne są w niej wpływy: meksykańskie, francuskie, hiszpańskie, włoskie i amerykańskie. Ze względu na swoje położenie Nowy Orlean stanowi ważny punkt na mapie kulinarnej. Jeśli szukasz kreolskiej receptury, wybierz przepis na placki krabowe w stylu nowoorleańskim! Gotowy na ciekawe doznania smakowe?
Dla kogo?
Dla miłośników kolorowych i wyrazistych dań! Rozpraw się z nudą w kuchni raz na zawsze!
Na jaką okazję?
Placki krabowe w tylu nowoorleańskim to przykład na niesztampowe, oryginalne i smaczne danie na obiad bądź kolację.
Czy wiesz, że?
Kuchnia kreolska obfituje w owoce morza, ryby i pikantne przyprawy – pieprz cayenne, imbir czy chili.
Dla urozmaicenia:
Gdy masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj do niej więcej bułki tartej.