Placki krabowe w stylu nowoorleańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

80 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i szczypior pokrój w drobną kostkę, czosnek rozetrzyj na miazgę, wyciśnij sok z cytryny.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 1

Krok 2

Mięso z kraba odciśnij z zalewy, przełóż do miski, dodaj przyprawę Cajun Knorr, sól, jajko, bułkę tartą i połowę szczypioru. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 2

Krok 3

Placki smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu, po ok. 3 minuty z każdej strony.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 3

Krok 4

Pozostały szczypior, sok z cytryny i pieprz połącz z kwaśną śmietaną. Gotowe placki krabowe podawaj z łyżką kwaśnej śmietany.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeśli masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj więcej bułki tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po bałkańsku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki krabowe w stylu nowoorleańskimPlacki krabowe w stylu nowoorleańskim

Kuchnia kreolska określana jest często jako kosmopolityczna. Widoczne są w niej wpływy: meksykańskie, francuskie, hiszpańskie, włoskie i amerykańskie. Ze względu na swoje położenie Nowy Orlean stanowi ważny punkt na mapie kulinarnej. Jeśli szukasz kreolskiej receptury, wybierz przepis na placki krabowe w stylu nowoorleańskim! Gotowy na ciekawe doznania smakowe?

Dla kogo?

Dla miłośników kolorowych i wyrazistych dań! Rozpraw się z nudą w kuchni raz na zawsze!

Na jaką okazję?

Placki krabowe w tylu nowoorleańskim to przykład na niesztampowe, oryginalne i smaczne danie na obiad bądź kolację.

Czy wiesz, że?

Kuchnia kreolska obfituje w owoce morza, ryby i pikantne przyprawy – pieprz cayenne, imbir czy chili.

Dla urozmaicenia:

Gdy masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj do niej więcej bułki tartej.