
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać sok z połowy cytryny. Krótko ucieramy.
Krok 2
Dodajemy mąkę pszenną przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy wszystko delikatnie łyżką.
Krok 3
Ciasto wykładamy do foremek silikonowych. Pieczemy ok. 25 min. w temperaturze 180 stopni. Dekorujemy lukrem: cukier puder łączymy z sokiem z cytryny i nanosimy na babeczki cytrynowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej