Babka majonezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka majonezowa

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

100 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić. Do ubitych białek powoli dodawać cukier puder, żółtka, majonez i olejek cytrynowy

Krok 2

Do drugiego naczynia przesiać mąkę tortową , kartoflaną i proszek do pieczenia .

Krok 3

Połączyć obie macy w jedną całość delikatnie mieszając łyżką.

Krok 4

Piec 40 minut w temperaturze 180°C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej