Bananowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowy przysmak

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do likieru wsypać żelatynę i wiórki kokosowe, całość zostawić na 30 minut, aby wszystko sobą przeszło. Śmietanę kremówkę ubić na bitą śmietanę powoli dodając cukier puder. Następnie białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę, również dodając cukier puder. Banany zmiksować i dodać do nich likier z dodatkami. Masę miksować przez około 2-3 minuty, później wstawić do lodówki na 20-30 minut. Do bananów dodać pianę i bitą śmietanę, wymieszać dokładnie masę i przełożyć do pucharków. Pucharki wstawić do lodówki na 2 godziny. Jednego banana pokroić na równe plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie zrobiły się brązowe. Plasterki bananów ułożyć na górze deseru i udekorować listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jajka faszerowane awokado
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej