
Składniki
25 dekagramów
1 szczypta
11.5 dekagrama
125 mililitrów
2 sztuki
10 sztuk
2.5 łyżeczki
7.5 dekagrama
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .
Krok 2
Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej