Krążki z bitą śmietaną i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki z bitą śmietaną i owocami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Delikatne, wyjątkowo kruche ciasto kukurydziane nadaje się także na spód do tarty lub na babeczki. Ma neutralny smak, dobrze pogodzi się z kazdym nadzieniem - w zimie owoce możesz zastąpić np. musem czekoladowym.

Krok 2

Utrzyj masło z cukrem. Dodaj oba rodzaje mąki i jeszcze raz utrzyj. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię kuchenną i włóż na 15 minut do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Rozgrzej konfiturę w rondelku, dodaj owoce (truskawki pokrój na ćwiartki), wymieszaj. Blat przykryj 2-3 warstwami przezroczystej folii kuchennej. Ułóż ciasto, przykryj kolejnym płatem folii, rozwałkuj do grubości 1 cm. Powycinaj (np. szklanką) okrągłe placuszki, piecz 15 minut. Gdy wystygną, udekoruj je ubitą śmietaną i owocami w konfiturze. Na każdym ciastku możesz położyć listek mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej