
Składniki
450 mililitrów
0.5 łyżeczki
350 gramów
125 mililitrów
9 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i przekrój wszerz na połowy.
Krok 2
Do wody dodaj cukier i doprowadź do wrzenia cały czas mieszając.
Krok 3
Gotuj przez 5 minut, po czym wrzuć banany i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 4
Banany wyciągnij i odsącz.
Krok 5
Mleko kokosowe z dodatkiem soli zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu, gdy zgęstnieje. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
Krok 6
Banany podawaj zanurzone w mleku albo osobno z sosem rozlanym do sosjerek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej