Boczek z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null

null

3 sztuki

10 plastrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, zioła posiekaj.

Krok 2

Olej wymieszaj z posiekanymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zamarynuj mięso, wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Piecz gotowe mięso przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej